Presiuni diplomatice în legătură cu criza de la frontiera dintre Belarus și Polonia. Migranții sunt evacuați de la frontiera UE

19 noiembrie 2021, 14:30

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunțat ceea ce a numit atitudinea cinică a Rusiei în privința presiunii migraționiste la frontierele Poloniei și ale altor state membre ale Alianței. El a arătat că situația de la granița cu Belarus este dovada tacticilor hibride aplicate de Moscova și a reiterat sprijinul față de Polonia și statele baltice, care suferă de pe urma acestei presiuni migraționiste.

În urma consultărilor constante cu țările de origine ale migranților, cum ar fi Irakul, dar și după două discuții telefonice între cancelarul Germaniei și liderul de la Minsk, a început evacuarea taberelor.

SUTE DE MIGRANŢI AU FOST REPATRIAŢI ÎN IRAK

Le-am spus partenerilor germani că Polonia nu va permite crearea unei rute a migraţiei ilegale în est, a declarat Mariusz Kaminski, ministrul polonez de interne.

Vorbim despre o migraţie neregulată şi perfidă, care este organizată de Belarus, aproape sigur cu un sprijin din partea Rusiei, a precizat Horst Seehofer, ministrul german de interne.

MIGRANŢII DE LA FRONTIERA BELARUS-POLONIA, MUTAŢI ÎNTR-UN DEPOZIT

Sute de migranți și-au petrecut noaptea într-un depozit din apropierea frontierei, pus la dispoziție de autoritățile din Belarus. Vameșii polonezi au informat că, în ultimele ore, s-au produse peste 200 de tentative de trecere frauduloasă a graniței, însă presiunea exercitată de migranți este în scădere.

În același timp, sute de migranți au fost deja repatriați în Irak cu avioane speciale de pe aeroportul din Minsk.

Multă suferinţă la graniţa dintre Polonia şi Belarus. Militari din Belarus îţi spun că te duc în Polonia, dar te duc în Lituania, a spus un migrant.

NATO SPRIJINĂ POLONIA ŞI ŢĂRILE BALTICE ÎN CRIZĂ MIGRANŢILOR

Ministrul german de Interne a calificat drept dezinformare o știre a agenției de presă Belta din Belarus, potrivit căreia președintele Lukaşenko i-a prezentat Angelei Merkel un plan de a rezolva criza care ar presupune ca UE să preia 2.000 de migranți de la frontiera dintre Polonia și Belarus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite