Preşedinţia română a Consiliului UE a finalizat procesul de adoptare a primului dosar în domeniul afacerilor economice şi financiare

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene
Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene
20 ianuarie 2019, 10:43

Înregistrarea unor progrese semnificative în domeniul serviciilor financiare reprezintă o prioritate a României în Consiliul Afacerilor Economice şi Financiare.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: ‘Este un început promiţător de mandat la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că vom face o impresie bună şi vom demonstra că echipele de experţi din Ministerul Finanţelor Publice, precum şi din celelalte ministere de linie sunt pregătite şi se vor ridica la nivelul de performantă aşteptat de la o preşedinţie de succes‘.

Cele 6 dosare aflate în trialog în acest moment sunt în diferite stadii de progres.

De asemenea, Preşedinţia română finalizează procesul de adoptare a regulamentului privind plăţile transfrontaliere (CBP), cel referitor la produsele pan-europene de pensii personale (PEPP) şi pachetul de reducere a riscurilor în sectorul bancar.

Conform comunicatului MFP publicat pe site-ul instituţiei, ministrul român de finanţe a avut deja, la Strasbourg, întrevederi cu Pervenche Beres şi cu Othmar Karas, co-raportori pe dosarul privind revizuirea sistemului de supraveghere financiară europeană şi membri ai Comisiei pentru Afaceri economice şi monetare (ECON) din Parlamentul European.

Ministrul român de Finanţe a discutat şi cu Isabelle Thomas, membru în Comitetul Bugete din Parlamentul European, despre negocierile pe marginea cadrului financiar multianual.

Cei doi oficiali au convenit că vor încerca să avanseze cât mai mult posibil în negocierile dintre Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European, mai ales în ceea ce priveşte propunerile sectoriale pentru care s-a stabilit deja o abordare generală sau un mandat parţial în timpul Preşedinţiei austriece.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite