Preşedintele Zelenski: Forţele ucrainene rezistă unor atacuri violente în Soledar

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
10 ianuarie 2023, 07:40

„Le mulţumesc tuturor soldaţilor noştri care protejează Bahmut (…) şi luptătorilor din Soledar care rezistă unor noi atacuri, şi mai violente, din partea invadatorilor”, a spus preşedintele Zelenski în mesajul său zilnic.

Soledar, situat în regiunea Doneţk, se află la aproximativ 15 kilometri de Bahmut, un oraş care avea o populaţie de aproximativ 70.000 de locuitori înainte de începerea ofensivei ruse, iar acum este epicentrul luptelor.

„Datorită rezistenţei soldaţilor noştri din Soledar am câştigat timp suplimentar şi forţe pentru Ucraina”, a spus preşedintele Zelenski.”Totul este complet distrus (…) Întregul teritoriul oraşului Soledar este acoperit de cadavrele invadatorilor şi poartă cicatricile exploziilor. Aşa arată nebunia”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Mai devreme în cursul zilei de luni, forţele armate ucrainene au declarat că au respins o încercare de cucerire a Soledar şi apoi că luptele au fost reluate.”După o încercare nereuşită a inamicului de a captura Soledar, (…ruşii) s-au regrupat, au recuperat forţe, au transferat unităţi de asalt suplimentare, au schimbat tactica şi au lansat atacuri”, a declarat pe Telegram viceministrul Apărării, Ganna Maliar.”În prezent, inamicul a desfăşurat un număr mare de unităţi de asalt formate din cele mai bune rezerve ale grupului Wagner. Ei calcă literalmente pe cadavrele propriilor soldaţi”, a adăugat ea.

Într-o declaraţie, şeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat, la rândul său, că atacul asupra Soledar este realizat exclusiv de membrii organizaţiei sale.

Tot luni, separatiştii pro-ruşi din regiunea Doneţk au susţinut că au preluat controlul asupra satului Bahmutske, situat la câţiva kilometri de Soledar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite