Preşedintele Zelenski cere noi sancţiuni la adresa Rusiei şi consideră că un armistiţiu nu face decât să înrăutăţească situaţia

Volodimir Zelenski președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski președintele Ucrainei
19 noiembrie 2022, 06:53

„Este necesar un nou pachet de sancţiuni europene”, a spus preşedintele Zelenski într-un mesaj video adresat studenţilor irlandezi.”Agresiunea rusă nu se opreşte nici măcar o singură zi. Aşa cum minciunile ruseşti adresate lumii nu se opresc niciodată. Prin urmare, pentru toate acestea presiunea internaţională asupra Rusiei nu ar trebui să se oprească nici măcar o singură zi”, a spus preşedintele Zelenski.

Preşedintele ucrainean a acuzat Moscova că a încălcat declaraţia finală a summit-ului G20 din Bali, care a fost susţinută şi de Rusia, în numeroase puncte. Declaraţia a subliniat importanţa dreptului internaţional şi a unui sistem multilateral ca garanţi ai păcii şi stabilităţii. Cu toate acestea, Rusia continuă să distrugă relaţiile internaţionale în timp ce pretinde că luptă împreună cu toţi ceilalţi împotriva acestei destabilizări, a spus el. Moscova îşi mobilizează toate resursele „pentru a deveni cel mai mare stat terorist din istorie„, a susţinut preşedintele Zelenski.

Tot vineri, în declaraţiile difuzate la forumul internaţional de securitate din Halifax, Canada, preşedintele Volodimir Zelenski a respins ideea unui armistiţiu de scurtă durată cu Rusia, argumentând că aceasta nu ar face decât să înrăutăţească lucrurile.”Rusia urmăreşte acum un scurt armistiţiu, un răgaz pentru a-şi recăpăta forţele. Ar putea fi văzut ca sfârşitul războiului, dar un astfel de răgaz nu va face decât să înrăutăţească situaţia„.”O pace cu adevărat reală, durabilă şi cinstită nu poate veni decât din distrugerea completă a agresiunii ruse”, a adăugat el.

Casa Albă a reiterat vineri că doar preşedintele Volodimir Zelenski este în măsură să aprobe deschiderea negocierilor dintre Ucraina şi Rusia, respingând orice idee de presiune în această direcţie asupra Kievului din partea SUA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite