Preşedintele Zelenski avertizează asupra intenţiei Rusiei de continua atacurile şi de a folosi iarna ca armă

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
28 noiembrie 2022, 06:03

„Înţelegem că teroriştii plănuiesc noi lovituri. Ştim asta cu certitudine. Şi atât timp cât au rachete, nu se vor opri„, a spus şeful statului ucrainean, conform Reuters, referindu-se la atacurile forţelor ruse asupra infrastructurii critice din ultimele săptămâni.

„Rusia încearcă să folosească această iarnă şi frigul împotriva poporului”, a acuzat liderul ucrainean.

Preşedintele Zelenski şi-a îndemnat concetăţenii să fie pregătiţi să îi ajute pe cei în nevoie în lunile următoare şi să conlucreze cu forţele de apărare. S-a declarat convins că, împreună, pot supravieţui oricărei situaţii.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că săptămâna care începe ar putea fi la fel de dificilă ca cea anterioară, când atacurile asupra infrastructurii electrice i-au supus pe ucraineni la cele mai grave întreruperi de curent de la declanşarea războiului.

El a declarat că armata ucraineană se pregăteşte să contracareze atacurile cât mai bine.”Forţele noastre de apărare se pregătesc. Întreaga ţară se pregăteşte”, a spus el.”Am elaborat toate scenariile, inclusiv cu partenerii noştri” şi-a asigurat cetăţenii preşedintele ucrainean. Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite