Preşedintele turc a anunţat că se va deplasa în curând în Egipt pentru a discuta despre evacuarea pacienţilor din Gaza. Erdogan: Trebuie să forţăm Israelul să respecte dreptul internaţional

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan
Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan
22 noiembrie 2023, 14:35

”Pot organiza o deplasare în Egipt cât mai curând posibil. Vom discuta despre ce măsuri putem lua şi cum putem deschide calea pentru evacuarea pacienţilor”, a spus Erdogan, adresându-se în avion jurnaliştilor turci care l-au însoţit într-o vizită în Algeria.

Mulţi dintre pacienţii din Gaza au ajuns deja în Turcia via Egipt.

Şeful statului turc a subliniat că lumea musulmană trebuie să acţioneze într-un spirit de unitate şi solidaritate, ca un ”singur pumn”, în legătură cu Gaza: ”Atunci când acel pumn loveşte masa cu toată forţa sa, nu va fi posibil pentru Israel să-şi continue ocupaţia sau oprimarea”.

Recep Tayyip Erdogan a adăugat că trebuie depuse toate eforturile pentru a garanta o încetare a focului, pentru a livra asistenţă suficientă pentru Gaza şi pentru a reconstrui oraşul, folosind mijloace economice, politice şi diplomatice.

”Trebuie să forţăm Israelul să respecte dreptul internaţional şi să fie tras la răspundere pentru acţiunile sale”, a încheiat preşedintele Turciei.

În Israel, 1.200 de persoane, în mare majoritate civili, au fost ucise în atacul terorist de amploare comis de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în 7 octombrie. Drept represalii, Israelul a promis „să anihileze” gruparea islamistă şi bombardează de atunci fără încetare poziţiile Hamas din Fâşia Gaza.

Peste 13.300 de persoane şi-au pierdut viaţa în bombardamentele israeliene din Fâşia Gaza, susţine Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite