Preşedintele Tineretului Social Democrat, Gabriel Petrea, despre votul în favoarea moțiunii: „Am făcut acest pas cu amărăciune, dar cu responsabilitate”

Gabriel Petrea
Gabriel Petrea
10 octombrie 2019, 22:01

„Opiniile mele și ale colegilor mei au fost ignorate, iar falimentul acestei strategii politice s-a văzut astăzi la moțiunea de cenzură. Am făcut acest pas cu amărăciune, dar cu responsabilitate. Resursele acestei guvernări şi acestui stil de management politic s-au epuizat”, a scris Gabriel Petrea pe rețeaua de socializare.

„Rămân un om de stânga şi cred în continuare în reconstrucţia unui proiect politic care să vorbească despre competenţă, meritocraţie, orientare euroatlantică şi interes pentru ce reprezintă tinerii pentru această ţară. Nu voi susţine niciodată măsuri care să lezeze interesele electoratului de stânga. Este un moment zero pentru stânga românească şi îi invit pe colegii mei să se gândească la cum îi reprezentăm pe votanţii noştri printr-o schimbare majoră de direcţie politică”, a adăugat el.

Preşedintele TSD a precizat că, printre motivele care l-au determinat să voteze în favoarea moţiunii de cenzură, se numără atitudinea liderilor social-democraţi faţă de tineri şi lipsa lor de interes pentru modernizarea partidului.

„Sunt un tânăr care a crescut în politică prin muncă şi sunt în fiecare zi, la universitate, alături de tineri. Discut cu ei, iar ce aud nu îmi dă speranţe pentru PSD. Comportamentul liderilor noştri, educaţia lor, lipsa de interes faţă de ce vor tinerii pun sub semnul întrebării viitorul PSD. Văd zero interes pentru reconstrucţia partidului, pentru îmbrăţişarea unui mesaj modern, european de stânga, pentru formarea unei echipe capabile să vină cu un program realist care să câştige votul şi încrederea românilor în alegerile de anul viitor. Opiniile mele şi ale colegilor mei au fost ignorate, iar falimentul acestei strategii politice s-a văzut astăzi la moţiunea de cenzură”, se mai arată în postare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite