Preşedintele SUA a fost testat pozitiv la COVID-19. Joe Biden se tratează și va sta în izolare la Casa Albă: Oameni buni, mă simt foarte bine

21 iulie 2022, 17:59

Joe Biden are simptome foarte ușoare și a început să ia Paxlovid, tratamentul anti-COVID de la Pfizer.

Kevin O’Connor, medicul președintelui, a declarat că Joe Biden resimte oboseală, are rinoree și ocazional o tuse uscată.

Oameni buni, mă simt foarte bine. Vă mulţumesc pentru grijă. Tocmai i-am sunat pe senatorul Casey, congresmanul Cartwright şi primarul Cognetti (şi pe verii mei din Scranton!) să le transmit regretele mele pentru absenţa de la evenimentul nostru de astăzi‘, a este mesajul lui Joe Biden postat pe contul oficial de Twitter @POTUS.

Președintele SUA va sta în izolare la Casa Albă până când testul va ieși negativ. În tot acest timp, ‘va continua să-şi asume totalitatea atribuţiilor’, a precizat purtătoarea sa de cuvânt.

Nu au fost date presei amănunte despre posibilul loc în care a fost infectat sau despre eventuale alte cazuri de contaminare apărute în anturajul președintelui.

Casa Albă a promis că va informa zilnic despre starea de sănătate a lui Joe Biden, cel mai vârstnic preşedinte ales vreodată în Statele Unite.

Preşedintele Joe Biden are 79 de ani, este vaccinat anti Covid şi a primit şi două doze de rapel.

Testul Primei Doamne, Jill Biden, a ieșit negativ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite