Preşedintele rus dă asigurări că bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei vor continua. Putin: Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei ţări vecine. Da, o facem. Dar cine a început?

Vladimir Putin / Kremlin
Vladimir Putin / Kremlin
8 decembrie 2022, 16:46

”Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei ţări vecine. Da, o facem. Dar cine a început? Cine a lovit podul Crimeii? Cine a aruncat în aer liniile electrice ale centralei nucleare de la Kursk (pe teritoriul rus, n.red)? Cine a întrerupt apa în Doneţk?”, a spus Putin la o ceremonie de decorare a militarilor ruşi.

Insistând asupra opririi aprovizionării cu apă în regiunea separatistă prorusă Doneţk, Putin a acuzat Ucraina de un ”act de genocid”. El le-a reproşat de asemenea politicienilor occidentali că închid ochii în faţa acţiunilor responsabililor ucraineni. În schimb, ”când noi începem să facem ceva ca răspuns, zgomotul, gălăgia, pocnetele se aud în tot universul”, a ironizat liderul de la Kremlin.

După explozia ce a avariat podul care leagă Rusia de peninsula Crimeea anexată, explozie atribuită de Moscova unui sabotaj ucrainean, a urmat de o serie de raiduri ruseşti cu drone şi rachete ce au ţintit infrastructurile energetice ucrainene, provocând întreruperi în furnizarea energie şi apei în plină iarnă. Circulaţia rutieră pe pod a fost restabilită luni, când preşedintele rus a condus demonstrativ un autoturism pe acest pod.

Sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite