Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte: „Mi-aş ucide fiul dacă se va dovedi că a fost implicat în traficul de droguri”

Duterte spune că ar face ca fiul său să fie ucis dacă se va dovedi că a fost implicat în traficul de droguri
Duterte spune că ar face ca fiul său să fie ucis dacă se va dovedi că a fost implicat în traficul de droguri
21 septembrie 2017, 09:08

În vârstă de 42 de ani, Paolo Duterte a fost audiat recent de o comisie de anchetă senatorială în legătură cu acuzații de trafic de droguri lansate de un senator de opoziție. Duterte junior a dezmințit că ar fi membru al unui grup chinez care ar fi introdus ilegal în Filipine un transport uriaș de metamfetamină provenită din China.

Președintele Duterte nu s-a referit direct la aceste acuzații, dar a repetat ce a declarat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016, și anume că nici unul dintre copiii săi nu este implicat în traficul de droguri și că ei vor fi pedepsiți dur dacă se va dovedi că au făcut-o.

„Am spus deja că ordinul meu este următorul: ‘Dacă am copii care sunt amestecați cu droguri, omorâți-i pentru ca oamenii să nu aibă nimic de zis'”, a declarat Duterte într-un discurs susținut marți seară la palatul prezidențial din Manila în fața unor funcționari.

El a mai declarat că i-a spus fiului său Paolo că ordinul este ca el să fie ucis dacă este prins și că îi va proteja pe polițiștii care îl vor ucide, dacă acuzațiile se vor dovedi adevărate.

În vârstă de 72 de ani, Duterte a câștigat alegerile prezidențiale din 2016 datorită unei campanii care a pus în centru securitatea. El a promis să eradicheze traficul de droguri prin omorârea a aproape 100.000 de presupuși traficanți și toxicomani.

De la venirea sa la putere, poliția a anunțat că a ucis peste 3.800 de persoane, în timp ce alte câteva mii au murit în condiții neelucidate.

 

CITEŞTE ŞI:

Plătită pentru a ucide. Aflaţi povestea Mariei, ucigaşa traficanţilor de droguri. Pentru fiecare crimă primeşte 430 de dolari

 

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite