Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, vrea modificarea Constituţiei şi alegeri parlamentare anticipate

21 februarie 2017, 13:29

„Rămân ferm pe poziţia şi pledez pentru alegeri parlamentare anticipate aşa cum şi-o doresc majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova”, a anunţat preşedintele Igor Dodon.

„Suntem la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani în vectorul de integrare europeană. Pe data de 3-4 aprilie intenţionez la Chişinău să semnez acordul de colaborare cu Uniunea Euroasiatică”, a mai menţionat Dodon.

ACTUALIZARE Telejurnal 13.00 Dialogul în acest format este o premieră.

O primă temă de discuţie a vizat cooperarea Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică.  Igor Dodon a revenit la mesajul potrivit căruia deschiderea unui birou NATO la Chişinău ar veni în contradicţie cu statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

Pe de altă  parte, premierul şi Andrian Candu au explicat că acest birou de legătură care ar urma să fie inaugurat în luna aprilie la Chişinău nu aduce nicio atingere statutului de neutralitate, ţinând cont că oficiul de legătură este unul cu o misiune civilă.

Un alt subiect a vizat şi problema transnistreană. În următoarele zile, la Chişinău, Parlamentul, Preşedinţia şi Guvernul vor forma o platformă de dialog comună, cu participarea unor experţi naţionali şi internaţionali.

Pe lista temelor de discuţie s-a aflat şi tema sporirii puterilor preşedintelui, astfel încât şeful statului să poată dizolva Parlamentul.

LIVE. Dodon, Filip şi Candu susţin un briefing de presă după întrevedere

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite