Preşedintele Poloniei îi critică pe liderii francez şi german pentru discuţiile lor cu Vladimir Putin: „A vorbit cineva așa cu Adolf Hitler în al Doilea Război Mondial?”

Andrzej Duda
Andrzej Duda
9 iunie 2022, 12:36

„Sunt uimit de toate aceste discuţii purtate cu Putin de cancelarul (federal german Olaf) Scholz, de preşedintele (francez) Emmanuel Macron. Discuţiile (cu Putin) nu duc nicăieri”, a declarat preşedintele polonez Andrzej Duda pentru tabloidul german Bild, într-un interviu postat miercuri pe YouTube.

Potrivit lui Duda, discuţiile cu Putin reprezintă „un fel de legitimizare a unei persoane care este responsabilă pentru crimele comise de armata rusă în Ucraina”.

Numai Putin este responsabil de trimiterea armatei sale în Ucraina, a spus Duda, adăugând că acesta a fost susţinut de comandanţii săi militari.

Liderul polonez a mai spus că situaţia actuală este comparabilă cu cea de pe vremea lui Adolf Hitler şi a celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Şi a vorbit cineva cu Adolf Hitler aşa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial? A spus cineva că el trebuie să-şi ‘salveze obrazul’? (A spus cineva) că lucrurile trebuie făcute într-un fel care să nu-l umilească pe Adolf Hitler?”, a întrebat preşedintele polonez.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite