Preşedintele Moldovei, Maia Sandu: Evoluțiile de ieri și cele care vor urma pot influența mersul lucrurilor în țara noastră. Nu ne oprim din ce ne-am propus

22 februarie 2022, 15:11

Preşedintele Moldovei a mai arătat că „acțiuni, precum cele pe care le vedem în Ucraina, găsesc teren fertil pe fondul fricii și dezbinării societății”. „Cele mai eficiente arme de luptă sunt curajul, unitatea și înțelepciunea. Cu frică și dezbinare nu se poate construi o societate unită. Trăim cu toții în această țară, iar pacea ne vizează pe fiecare. Suntem cu toții oameni pașnici cu dorință de prosperitate”, a mai spus ea, adăugând că în Republica Moldova sunt viziuni diferite despre criza de securitate din regiune.

Şefa statului a făcut un apel către mass-media să fie atente la sursele de informare şi să nu dea curs propagandei.

„Unii sunt speriați, orice conflict armat generează propagandă, iar acestea pot semăna frică în societate. Solicit instituțiilor statului să urmărească sursele media. Mă adresez instituțiilor media, fiți responsabili”, a spus Sandu.

Ea a subliniat că obiectivul său este menţinerea păcii şi calmul cetăţenilor şi a reiterat apelul Ministerului de Externe către cetăţeni de a evita călătoriile în regiunile din estul Ucrainei.

„Evoluțiile de ieri și cele care vor urma pot influența mersul lucrurilor în țara noastră. Noi nu ne oprim din ceea ce ne-am propus, să construim un stat pentru cetățeni. Vom lucra pentru a crește bunăstarea oamenilor. Vom consolida democrația și guvernarea transparentă. Reiterăm angajamentul de a oferi cetățenilor un viitor european”, a mai spus Maia Sandu.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, luni seara, decretele privind recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk în cadrul unei ceremonii în Sala Sfânta Ecaterina a Kremlinului, care a găzduit reuniunea Consiliului de Securitate al Rusiei. La această întâlnire, membrii Consiliului de Securitate au cerut recunoașterea independenței republicilor Donețk și Lugansk.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite