Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu românii din Italia

26 martie 2017, 20:44

Şeful statului a oferit cadou Academiei o copie a declaraţiei semnate sâmbătă la Roma şi le-a povestit românilor despre întâlnirea avută cu Papa Francisc.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat din nou pe Papa Francisc în România. Anunţul a fost făcut de şeful statului în conferinţa de presă susţinută sâmbătă după-amiază la Ambasada României din Roma.

Şefii de state şi de guverne participanţi la summitul din Capitala Italiei au reînnoit sâmbătă angajamentul european, după 60 de ani de la semnarea tratatului fondator al Uniunii Europene.

Într-o declaraţie comună, s-au angajat să facă Europa mai puternică şi mai rezistentă. Există însă şi o menţiune despre posibilitatea de a acţiona împreună, dar cu ritmuri şi intensitate diferite acolo unde este necesar. Ţara noastră s-a opus utilizării sintagmei „Europa cu mai multe viteze”. „Ne-am opus şi pot să remarc (…) ne-am opus cu succes”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă.

„Textul declaraţiei este pozitiv și echilibrat, în acord cu poziția promovată de România cu privire la viitorul Europei. Au fost preluate preocupările exprimate de România în cadrul negocierilor privind cooperarea consolidată. De asemenea, a fost inclusă și o referire suplimentară la coeziune în ceea ce priveşte o Europă prosperă și sustenabilă”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis la Roma.

„Pentru România este important să își mențină, cu realism și consecvență, prioritățile de agendă și să se implice activ în continuarea și consolidarea acelor politici care pot contribui semnificativ la reducerea decalajelor existente în cadrul Uniunii Europene”, a adăugat şeful statului.

Ţara noastră s-a opus utilizării sintagmei „Europa cu mai multe viteze”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite