Preşedintele Klaus Iohannis începe o vizită în Germania. Va avea întrevederi cu Angela Merkel și cu Frank-Walter Steinmeier

Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis
18 iunie 2017, 13:33

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 19-21 iunie, o vizită în Republica Federală Germania, informează duminică Administraţia Prezidenţială.

Vizita președintelui în Germania are loc în contextul în care, anul acesta, se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Luni, 19 iunie, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi cu omologul său, Frank-Walter Steinmeier, şi cu cancelarul Angela Merkel.

Agenda întrevederilor va fi axată pe aprofundarea relaţiei bilaterale cu caracter strategic dintre România şi Germania şi pe abordarea principalelor subiecte aflate pe agenda europeană şi pe cea internaţională.

Întrevederea lui Klaus Iohannis cu cancelarul Angela Merkel va fi urmată de declaraţii comune de presă.

Preşedintele României va participa, marți, la Berlin, în calitate de invitat de onoare, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului şi expulzării. Klaus Iohannis va susţine principala alocuţiune din cadrul ceremoniei.

Preşedintele Iohannis va mai participa, la sediul Ambasadei României la Berlin, la două momente simbolice. Primul eveniment este dedicat aniversărilor din cadrul relaţiei bilaterale din acest an, marcate printr-o expoziţie fotografică şi documentară cu titlul ’50-25-10: România – Germania – Uniunea Europeană. Trei repere într-o istorie comună’, care va fi inaugurată de preşedintele României. În cadrul celui de-al doilea moment, va avea loc înmânarea Ordinului ‘Sfântul Gheorghe’, decernat la data de 3 februarie de Balul Operei ‘Semper’ din Dresda, eveniment la care preşedintele Klaus Iohannis nu a participat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite