Preşedintele Klaus Iohannis începe luni o vizită de lucru în Statele Unite. Viorica Dăncilă: „Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României”

18 august 2019, 22:02

La Washington, şeful statului doreşte să discute cu preşedintele Donald Trump şi despre efectivele de militari americani din România.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că preşedintele nu are mandat de la Parlament pentru această vizită. Prerogativele constituţionale ale şefului statului prevăd că el este şeful politicii externe.

„Întotdeauna am fost adeptul consensului și trebuie să fie o cooperare între președinte – Guvern – Parlament. Cred că această discuție dl. președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Este foarte important că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României. (…) Cred că la întoarcere e normal ca dl. președinte să vină în fața românilor și să spună am obținut asta, asta, pentru că important la o astfel de vizită să discuți și despre anumite probleme care pot consolida relațiile”, a declarat Viorica Dăncilă la un post de știri citat de Mediafax.

„Eu sper ca dl. președinte să nu vină cu anumite lucruri pe care Guvernul să le implementeze și care efectiv nu au făcut obiectul unor discuții. Cred că era important punctual să discutăm despre aspectele economice, fie că vorbim de MApN, relațiile economice, energie, cred că toate aceste lucruri trebuiau discutate, iar în urma discuțiilor trebuiau semnate acorduri pentru lucruri de interes între România și SUA”, a mai spus premierul.

Vizita la Washington a preşedintelui Iohannis, are loc la invitaţia omologului american.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite