Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat activarea Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
17 martie 2020, 22:04

„Preşedintele României a evidenţiat situaţia dificilă a unor cetăţeni români ale căror contracte de muncă au încetat în urma epidemiei COVID-19 şi nu pot reveni în ţară din cauza carantinei din respectivele state sau din cauza blocajelor existente la graniţele unor state membre. În acest sens, preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru crearea unor coridoare umanitare de tranzit la nivelul Uniunii Europene, care să permită repatrierea cetăţenilor din statele membre. De asemenea, preşedintele României a solicitat activarea Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii pentru a sprijini demersurile statelor membre pentru returnarea cetăţenilor UE atât din celelalte state membre, cât şi din state terţe, utilizând asistenţa consulară”, arată Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa menţinerii liberei circulaţii a persoanelor în interiorul Uniunii Europene şi importanţa asigurării în continuare a integrităţii Pieţei Unice.

Klaus Iohannis a solicitat mai multă flexibilitate în asigurarea finanţării unui spectru larg de obiective din fondurile europene pentru combaterea impactului economic negativ al crizei COVID-19.

Videoconferinţa membrilor Consiliului European a vizat măsurile legate de combaterea efectelor epidemiei COVID-19 şi formularea unui răspuns coordonat al Uniunii Europene în faţa acestei crize.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite