Preşedintele Klaus Iohannis a mers în mijlocul protestatarilor, în a patra zi a manifestaţiei pro-Guvern de la Palatul Cotroceni

8 februarie 2017, 17:12

Câteva sute de oameni s-au adunat şi astăzi, pentru a patra zi consecutiv, într-o manifestaţie de susţinere a guvernului şi împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.

Am fost în această seară să vorbesc cu oamenii care protestează de câteva zile în faţa Palatului Cotroceni. Înţeleg să îmi exercit mandatul de președinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opțiunile lor. Este absolut firesc să existe diferențe de păreri şi puncte de vedere şi este dreptul fiecărui cetăţean de a-şi face cunoscute convingerile, în mod paşnic şi civilizat„,  a scris preşedintele  pe pagina sa de Facebook despre momentul în care a mers în mijlocul protestatarilor.

ORA 20.18 Oamenii sunt nemulţumiţi de vizita preşedintelui în mijlocul lor, pe care o consideră mai degrabă sfidătoare, transmite Alexandru Costache aflat la faţa locului. Sunt în jur de 350-400 de oameni acum la Palatul Cotroceni, care cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

ORA 18.36 Preşedintele a ieşit din Palatul Cotroceni foarte calm şi însoţit de mulţi agenţi SPP, transmite reporterul Alexandru Costache aflat la faţa locului. A încercat să stea de vorbă cu ei, mai degrabă să îi asculte. Aceştia i-au cerut demisia şi să lase guvernul să lucreze. Le- a spus pe final că în această seară ar putea să încheie protestul mai devreme, fiind vremea nefavoriabilă. Sunt în jur de 300 de protestatari destul de gălăgiosi. Scandează „Demisia” şi spun că preşedintele a creat dezbinare în societate. După ce preşedintele a plecat, angajaţii Preşedinţiei le-a oferit ceai cald protestatarilor, dar aceştia au refuzat.

ORA 18.12 Preşedintele Klaus Iohannis merge în mijlocul protestatarilor. Sunt în jur de 200-250 de oameni, care strigă „Demisia!” Preşedintele încearcă să stea de vorbă cu protestatarii, însă aceştia refuză şi îi cer demisia.

După câteva minute, preşedintele se întoarce în Palatul Cotroceni.  Protestatarii  refuză, de asemenea, ceaiul cald oferit de angajaţii Administraţiei Prezidenţiale.

(w500) Președint

ORA 17.15 În jur de 100 de persoane s-au adunat, pentru a patra zi consecutiv, pe platoul Marinescu de la Palatul Cotroceni, a transmis reporterul Alexandru Costache pentru Telejurnalul de la ora 17.00. Oamenii scandează mesaje împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi îi cer demisia.

Unii au  cu pancarte în limba germană, pe care scrie: „La revedere”, „Eu sunt ciuma roşie”. Oamenii scandează mesaje de susţinere a guvernului: „Luptăm, luptăm, guvernul apărăm!” Sunt şi mesaje împotriva DNA.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite