Preşedintele Klaus Iohannis a fost externat de la Spitalul Militar, după ce a fost operat la umărul stâng

26 octombrie 2018, 12:28

La ieșire din spital, președintele a făcut poze cu medicii de la Spitalul Militar, iar când a trecut pe lângă jurnaliști a coborât geamul mașinii și a făcut cu mâna.

Klaus Iohannis a fost  internat joi, 25 octombrie a.c., la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” pentru o intervenție chirurgicală la umărul stâng, a anunțat joi Administrația Prezidențială.

Intervenția s-a desfășurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune, se precizează în comunicat.

Administrația Prezidențială  subliniază că  președintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei, starea sa de sănătate fiind optimă.

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, președintele a fost supus unei intervenții minim invazive artroscopice la umărul stâng.

Tenisul şi vârsta ar fi principalele cauze, spun specialiştii.  Este a doua operație la care este supus Klaus Iohannis de când este președinte, prima fiind una similară la umărul drept, în 2016.

Klaus Iohannis nu este primul președinte postdecembrist în funcție care a avut nevoie de intervenția medicilor. Atât Ion Iliescu, cât şi Traian Băsescu, au fost operaţi în timpul mandatului. Emil Constantinescu a avut o intervenție chirurgicală pentru extirparea unei bucăți din colon, dar după încheierea mandatului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă