Preşedintele Iranului jură răzbunare pentru uciderea generalului Soleimani, dacă fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump, nu va fi judecat pentru asasinat

Teheran
Teheran
3 ianuarie 2022, 16:23

Iranul şi grupările aliate din Irak l-au omagiat pe Soleimani, fostul comandant al Forţelor Quds, divizia responsabilă în special de operaţiunile militare externe a Gardienilor Revoluţiei.

„Dacă Trump şi (fostul secretar de stat Mike) Pompeo nu sunt judecaţi într-un tribunal corect pentru actul criminal al asasinării generalului Soleimani, musulmanii îl vor răzbuna pe martirul nostru”, a declarat Raisi luni, în cadrul unui discurs televizat.

Qassem Soleimani a fost ucis în Irak, într-un atac cu dronă, ordonat de fostul preşedinte american, Donald Trump.

Duminică, Iranul a cerut într-o scrisoare Consiliului de Securitate al ONU să tragă la răspundere SUA şi Israelul, despre care Teheranul susţine de asemenea că a fost implicat în asasinat, potrivit media iraniene.

La câteva zile după asasinat, SUA au comunicat ONU că uciderea lui Qassem Soleimani a fost în legitimă apărare şi au promis să ia măsuri suplimentare „dacă vor fi necesare” în Orientul Mijlociu pentru a proteja interesele şi personalul american.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite