Preşedintele Iohannis, ultima zi a vizitei în Portugalia. ”Am avut o întâlnire foarte fructuoasă și productivă cu prim-ministrul António Costa”

Klaus Iohannis și  Prim-ministrul Republicii Portugheze António Costa
Klaus Iohannis și Prim-ministrul Republicii Portugheze António Costa
9 octombrie 2023, 07:29

ACTUALIZARE Președintele Klaus Iohannis a fost primit de către prim-ministrul Republicii Portugheze, António Costa, la Palatul São Bento

Am avut o întâlnire foarte fructuoasă și productivă cu prim-ministrul António Costa. Am discutat, printre altele, despre aprofundarea relațiilor noastre, inclusiv prin intensificarea comerțului, a investițiilor, a cooperării energetice și digitale, a schimburilor educaționale și culturale, a scris președintele României pe o rețea de socializare.

ACTUALIZARE Președintele Iohannis a fost primit de primarul orașului Lisabona, Carlos Moedas, care i-a oferit cheia orașului. Cei doi oficiali susțin declarații de presă.

 

 

De asemenea, şeful statului va vizita Palatul municipalităţii Lisabona, unde va avea o întrevedere cu primarul Carlos Moedas.

Luni vor fi semnate două memorandumuri de cooperare între România şi Portugalia, în domeniul energiei şi al investiţiilor şi comerţului.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, vineri, vizita de stat în Portugalia. El a participat, în calitate de invitat special, la reuniunea Grupului Arraiolos, găzduită de preşedintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, la Palacio da Bolsa din Porto.

Sâmbătă, şeful statului s-a întâlnit cu omologul portughez. Ceremonia primirii oficiale a avut loc la Mănăstirea Ieronimilor. Ulterior, cei doi şefi de stat au avut discuţii tete-a-tete şi oficiale şi au susţinut declaraţii comune la Palatul Belem – sediul Administraţiei Prezidenţiale din Portugalia.

Temele discutate au vizat războiul din Ucraina, ultimele evoluţii din Orientul Mijlociu, relaţiile bilaterale şi comunitatea de români din Portugalia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite