Dan Vîlceanu a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Finanţelor. Ceremonia a fost în direct la TVR

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro
18 august 2021, 11:15

ACTUALIZARE. Dan Vîlceanu a depus jurământul pentru funcţia de ministru al Finanţelor la Palatul Cotroceni, într-o ceremonie transmisă în direct de TVR.

ACTUALIZARE. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, la data publicării acestui decret în Monitorul Oficial, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar publicat în Monitorul Oficial la 8 iulie.
____________________________________________________________________

Florin Cîţu a anunțat că propunerea va fi trimisă miercuri la Palatul Cotroceni. „Votul a fost dat, sunt 70% dintre preşedinţii de filiale care au fost astăzi aici. A fost doar un singur vot împotrivă”, a declarat Cîţu, la finalul şedinţei PNL.

Votul împotrivă a fost dat de Ludovic Orban.

Dan Vîlceanu, președintele filialei Gorj al liberalilor, este unul dintre susținătorii lui Cîțu în competiția acestuia pentru șefia partidului.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL nu a fost convocată de preşedintele partidului, Ludovic Orban, ci la solicitarea unor membri ai acestei structuri de conducere, având în vedere urgenţa validării propunerii pentru Ministerul Finanţelor Publice:  „A fost informat, i-am spus să convoace acum două zile BPN-ul pentru că expiră interimatul la Ministerul Finanţelor Publice, nu a convocat, există un alt articol care permite membrilor BPN să convoace statutar BPN-ul. Avem nevoie de un ministru al Finanţelor cât mai repede.”

Premierul a precizat că, după ce Dan Vîlceanu va fi numit în funcţia de ministru al Finanţelor, se va proceda şi la depunerea jurământului.

„După ce vom avea numirea lui Dan Vîlceanu, va fi şi depunerea jurământului”, a spus Cîţu.

Marţi seară, premierul Florin Cîţu s-a întâlnit la Vila Lac cu mai mulţi lideri liberali care îl susţin la candidatura pentru şefia partidului şi a anunţat convocarea şedinţei BPN al PNL pentru situaţia de la Ministerul Finanţelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă