Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, discuții cu liderii europeni, la Bruxelles

17 februarie 2020, 20:32

Au fost trei întâlniri la Bruxelles. Marcel Ciolacu a ținut să le vorbească liderilor europeni despre situația din țara noastră dar și despre planurile pe care le are în viitorul apropiat.

La întâlnirea cu liderul Patridului Socialiștilor Europeni, acesta a spus că situația din țara noastră se complică pe scena politică, făcând referire la votul de învestitură pentru guvernul Orban II. Însă a primit asigurări din partea lui Serghei Stanișev că social democrații vor fi ajutați în cazul în care se va ajunge la alegeri anticipate.

Marcel Ciolacu a promis că va reforma partidul și că-l va aduce mai aproape de valorile europene.

Aceste aspecte le-a punctat și în cadrul întâlnirii cu vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Știm cu toții că Frans Timmermans nu a fost plăcut de vechile conduceri ale PSD. De data aceasta, Frans Timmermans pare dispus chiar să vină în țara noastră și să ajute în campania electorală, însă doar dacă îi va cere conducerea PSD.

La Parlamentul European, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu președintele PE, David Sassoli. A vorbit cu acesta despre fondurile europene din agricultură și cele pentru politica de coeziune.

Social-democrații își doresc o mai mare implicare la Bruxelles, o apropiere de instituțiile europene, instituții care au fost criticate în ultimii ani de unii lideri ai PSD dar, de asemenea, au primit și avertizări de la Bruxelles în cazul unor măsuri care nu au fost agreate cu instituțiile europene.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD: Ne-am închis repede referirile la trecut și am avut foarte multe lucruri de discutat despre viitor. Chiar și-a arătat disponibilitatea de a veni și de a ajuta PSD chiar și în campania electorală fără nicio rezervă. PSD, în acest moment, nu mai este izolat nici politic, nici instituțional intern, și trebuia făcut și acest pas, de a nu mai fi izolat extern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite