Federaţia Sindicală Spiru Haret: Angajații din învățământ nu sunt asistați social, vor respect. Deocamdată nu există o invitație din partea Guvernului pentru o altă întâlnire

22 mai 2023, 10:10

Preşedintele Federaţiei Sindicale Spiru Haret, Marius Nistor: Deocamdată există doar disponibilitate din partea Guvernului,  nu există o invitație pentru o altă întâlnire. Noi suntem dispuși să reluăm negocierile, dar obligația Guvernului este să vină cu soluții concrete, nu ceea ce s-a prezentat până acum. După negocierile de ieri și pe baza comunicatului transmis de Guvern, colegii noștri transmit ferm: nu sunt asistați social, au nevoie de o salarizare decentă, de o reconsiderare a statutului social, nu ceea ce au în momentul de față. Vor respect, iar deocamdată, politicienii nu au demostrat că au respect față de slujbașii învățământului românesc.

Aceasta nu este o grevă pe persoană fizică, iar sindicatul nu înseamnă un lider, sindicatul e format din fiecare membru al lui. Colegii mei, în cunoștință de cauză, au luat decizia declanșării grevei generale și este moral și legal ca tot ei să decidă când încetează această acțiune de protest. Va înceta în momentul în care răspunsul Guvernului va fi în conformitate cu dorințele și așteptările lor, a explicat liderul sindical.

Marius Nistor: Durata grevei depinde strict de factorii politici și ar trebui să existe un consens la nivelul întregului Parlament fiind o problemă extraordinar de importantă, a precizat Marius Nistor. ”Ei trebuie să răspundă la o comandă socială, care pleacă din partea a sute de mii de angajați din învățământ, a milioane de părinți și elevi.

Nu putem accepta tactica anumitor politicieni de a-i instiga pe părinți și copii împotriva noastră, a adăugat reprezentatntul Federaţiei Sindicale Spiru Haret, care a atars atenția că sistemul de educație se va confrunta cu o criză a resursei umane  în viitorul apropiat.

Liderul sindical i-a îndemnat pe elevi și părinți să li se alăture profesorilor fizic, nu numai prin mesaje de susținere, în demersul acestora de a-și cere drepturile.

Sindicatele din Educaţie au declanşat astăzi greva generală, nemulţumiţi de salarizarea personalului din sistem, protestul urmând să continue până când Guvernul va veni cu o soluţie credibilă.

Trei milioane de elevi sunt sfătuiţi să rămână acasă, după ce negocierile care au avut loc duminică între sindicate şi guvernanţi au eşuat. Este prima grevă generală din ultimii 18 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite