Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, despre cazul Simonei Halep: A devenit un adevărat „dans pe sârmă” efortul de a practica un sport de performanță

Gabriel Toncean Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness
Gabriel Toncean Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness
22 octombrie 2022, 11:13

Simona Halep a confirmat vineri, pe rețelele de socializare, că a primit o notificare potrivit căreia a fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, prezentă într-o cantitate extrem de mică. „Este cel mai mare șoc al vieții mele”, a notat Halep.

„SIMONA HALEP este cel mai rostit nume de român în ultimii 10 ani și pe bună dreptate! Ne-am mândrit cu toții cu victoriile ei, iar acum sunt mulți care se bucură de problemele prin care trece… Nu se mai satură să distribuie știrea și s-o terfelească, pentru că, în sfârșit, au motivul de a o coborî la nivelul lor, al invidiei și al urii izvorâte din frustrare. Câți dintre voi știți că substanțele interzise de WADA se regăsesc în atâtea medicamente banale și alimente, încât este posibil să ieși pozitiv fiind chiar nevinovat? Câți dintre voi știți că Simona Halep a fost printre cei mai testați sportivi români, de către Agenția Antidoping sau WADA?”, întreabă Gabriel Toncean, pe pagina sa de Facebook.

„La nivelul la care joacă, nu ar fi imposibil ca cineva să îi făcut rău intenționat!”, atrage el atenția.

VEZI și Ministrul Sportului, Eduard Novak: Simona Halep este un reper în tenisul românesc și cel mondial. Suntem alături de Simona.

„Nu susțin şi nu am susținut vreodată dopajul, dar a devenit un adevărat ‘dans pe sârmă’ efortul de a practica un sport de performanță și a evita chiar și cele mai banale medicamente pentru răceală, de frica de a nu fi depistat pozitiv. Trebuie să îți actualizezi mereu informațiile cu privire la lista substanțelor interzise care se modifică de la an la an”, explică Toncean.

„Chiar dacă a greşit, pentru mine Simona Halep rămâne aceeași campioană cu care ne-am mândrit în toate colțurile lumii și mă rog să o ajute bunul Dumnezeu să depășească cu bine acest moment dificil al vieții ei!”, a conchis el.

Comentatorul TVR Cristian Mîndru: Începe un mare meci pentru Simona, e onoarea ei pusă în joc. Departe de noi gândul că a fost ceva voluntar. Cazuri celebre de jucători depistați pozitiv la substanțe interzise

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite