Situație tensionată în Franța. Guvernul îşi asumă răspunderea pentru reforma pensiilor, fără să mai fie nevoie de un vot al Adunării Naționale. Sindicatele au ieșit în stradă. Poliția a intervenit pentru evacuarea protestatarilor

16 martie 2023, 19:14

În momentul în care șefa guvernului, Elisabeth Borne, a anunțat că recurge la articolul 49.3 pentru a trece legea de reformare a sistemului de pensii atmosfera a devenit incendiară în Adunarea Națională.

Articolul 49.3 permite guvernului să adopte legea fără vot.

În tot acest timp, liderii principalelor centrale sindicale din Franța s-au adunat în fața Adunării Naționale, au anunțat că nu vor opri lupta și că vor organiza noi zile de mobilizare socială.

Grevele continuă în Franța. Transportul public parizian este perturbat, circulația trenurilor, în ușoară ameliorare, este în continuare afectată de greve, iar la aeroportul Orly, un zbor din 5 este anulat.

Gunoierii au anunțat că vor prelungi mișcarea de protest până la începutul săptămânii viitoare. Activitatea în mai multe rafinării este oprită.

Joi seară, forţele de ordine au intervenit la Paris, nu departe de Parlament, în Place de la Concorde, unde mii de manifestanţi s-au adunat pentru a protesta.

Potrivit Prefecturii poliţiei din Paris, forţele de ordine au acţionat în special cu tunuri cu apă, după o încercare de apropiere de situl Obeliscului Luxor, din centrul Place de la Concorde.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite