Preşedintele Dumei de Stat neagă masacrul de la Bucha și acuză Occidentul de înscenare

Preşedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin
Preşedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin
5 aprilie 2022, 10:55

Situaţia de la Bucha este o provocare care vizează discreditarea Rusiei”, a susţinut el. „Washingtonul şi Bruxellesul sunt scenariştii şi regizorii, iar Kievul actorii. (…) Nu există fapte (…), doar minciuni”, a mai afirmat oficialul rus.

Într-o postare pe canalul său de Telegram citată marţi de portalul de ştiri Lenta.ru (pro-Kremlin – n.r,), Volodin a numit filmările din oraşul ucrainean Bucha drept „o înscenare şi un spectacol conceput pentru publicul occidental„. În opinia sa, „ţările NATO nu au nevoie de o investigaţie a ceea ce s-a întâmplat, ele au desemnat în prealabil vinovatul„. În opinia sa, acest lucru este dovedit de faptul că Marea Britanie a blocat de două ori o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, care a fost solicitată de Rusia în legătură cu situaţia de la Bucha.

Bucea, un oraş de aproximativ 37.000 de locuitori înainte de război, situat la 30 km de capitală, a fost împreună cu Irpin scena unora din cele mai aprige lupte de la începutul invaziei ruse. Oraşul a fost ocupat de armata rusă pe 27 februarie, rămânând inaccesibil mai bine de o lună. Bombardamentele au încetat joi, iar forţele ucrainene nu au putut să pătrundă complet până acum câteva zile.

După ce trupele ruse s-au retras din oraşele şi satele din jurul capitalei Ucrainei săptămâna trecută, trupele ucrainene au prezentat jurnaliştilor cadavre despre care afirmă că aparţin unor civili ucişi de forţele ruse, case distruse şi maşini arse, aminteşte Reuters, care adaugă că Rusia respinge toate acuzaţiile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă