Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a discutat cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pe tema participării României la Jocurile Olimpice

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a avut, miercuri, o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul căreia s-a discutat despre participarea delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

24 Februarie 2021, 16:54 (actualizat 24 Februarie 2021, 16:58) |
Bogdan Aurescu si Mihai Covaliu / FOTO: MAE/Facebook

"Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 24 februarie 2021, o întrevedere cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), domnul Mihai Covaliu, şi cu membri ai conducerii COSR. Întrevederea a avut loc în contextul dialogului constant între Ministerul Afacerilor Externe şi COSR privind modalităţile de cooperare şi coordonare pentru buna desfăşurare a participării delegaţiei române la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfăşura în vara acestui an, şi a organizării ''Casei României'' la sediul Ambasadei României în Japonia", se arată în comunicatul citat.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat diversitatea şi complexitatea agendei bilaterale România - Japonia pe parcursul anului 2021, care are drept repere, pe lângă participarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, celebrarea centenarului relaţiilor diplomatice româno-nipone şi finalizarea documentului fondator al Parteneriatului Strategic România - Japonia.

În ceea ce priveşte participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice, şeful diplomaţiei române a dat asigurări privind sprijinul deplin al Ministerului Afacerilor Externe în acest demers, atât în dialogul cu autorităţile nipone, cât şi în cooperarea cu oraşele-gazdă pentru sportivii români, în organizarea cantonamentelor preolimpice, mai ales în contextul evoluţiilor legate de pandemia de COVID-19 şi al regulilor impuse de ţara-gazdă pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Totodată, în ceea ce priveşte organizarea "Casei României" la Ambasada României în Japonia, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat sprijinul MAE pentru organizarea unui program sportiv şi cultural consistent, în scopul promovării valorilor sportive şi culturale româneşti. "Casa României" va cuprinde atât o componentă online, cât şi una fizică, cu participarea publicului nipon şi interacţiunea cu sportivii români, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat susţinerea MAE pentru dezvoltarea diplomaţiei sportive drept componentă relevantă a diplomaţiei publice şi culturale a României, inclusiv prin intermediul continuării şi aprofundării dialogului cu partenerii instituţionali din acest domeniu.

La rândul său, preşedintele Mihai Covaliu a transmis mulţumiri pentru sprijinul MAE în ceea ce priveşte participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a exprimat interesul COSR pentru definirea unui program cât mai complex şi atractiv în perspectiva organizării "Casei României".

Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate iniţial în anul 2020, au fost amânate din cauza situaţiei pandemice la nivel global şi reprogramate ulterior în intervalul 23 iulie - 8 august 2021, iar Jocurile Paralimpice în perioada 24 august - 5 septembrie 2021.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI