Preşedintele companiei Transelectrica a fost revocat din funcție după ce s-a descoperit că și-ar fi falsificat diploma de inginer

Marius Caraşol a fost revocat joi din funcţia de director al companiei Transelectrica, după ce s-a dovedit că diploma de inginer pe baza căreia fusese angajat era falsificată. Parchetul General s-a autosesizat în acest caz şi va verifica dacă sunt fapte de natură penală, iar compania a precizat pentru TVR că, în cel mai scurt timp, va stabili măsurile pentru recuperarea eventualelor prejudicii și cum vor fi sancționați cei responsabili de situația creată.

19 Septembrie 2019, 12:32 (actualizat 19 Septembrie 2019, 21:37) Știrile TVR |
Directorul Transelectrica a fost demis
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

9 luni a condus Marius Caraşol Transelectrica înainte ca falsul să iasă la iveală. În acest timp a încasat lunar o indemnizație de peste 33 de mii de lei brut.

Din mai 2018 lucra la sucursala București a Transelectrica, acolo unde a și depus diploma falsă.

Potrivit dosarului, până în 2005, când ar fi obținut diploma de licență, Caraşol a fost electrician.

Președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica spune că l-a convocat în ședință pe Marius Caraşol, dar azi nici nu a mai răspuns la telefon.

Parchetul General s-a autosesizat și va stabili dacă și cum va fi sancționat Marius Caraşol.

Jurnaliștii care au făcut dezvăluirile nu se vor opri aici.

Compania pe care a condus-o până astăzi este una strategică, asigură transportul energiei electrice către consumatori și este listată la bursă.

Statul deține aproape 60% din acțiuni Transelectrica, restul aparțin investitorilor privați, ceea ce înseamnă că valoarea companiei poate fi afectată de orice mic scandal și aduce prejudicii inclusiv statului.

_____________________________________

În CV, scrie că a absolvit, în 2005, Facultatea de Electrotehnică la Universitatea Politehnica din Bucureşti dar reprezentanţii facultatii declară că nu a finalizat studiile.

Surse politice au declarat pentru edupedu.ro că diploma de absolvire a Universităţii Politehnica a şefului Transelectrica este falsă.

În CV-ul lui Marius Dănuţ Caraşol, postat pe site-ul companiei naţionale strategice, scrie că a studiat la Facultatea de Electrotehnică în perioada 1999-2005 şi că este inginer diplomat.

Potrivit diplomei publicate de Hotnews, Caraşol Marius-Dănuţ din Teleorman a studiat timp de 6 ani la seral, la Facultatea de Inginerie Electrică, şi a obţinut titlul de inginer diplomat, cu specializarea Electrotehnică generală.

Răspunsul instituţiei de învăţământ contrazice aceste informații. Cornel Chira, reprezentant pentru relații publice al Universității Politehnica București: "Politehnica nu a emis nicio diplomă pe acest nume şi studiile persoanei respective sunt nefinalizate".

Încă de marţi, Consiliul de supraveghere al companiei listate la Bursă a fost informat de problema diplomei și i-a cerut să prezinte toate documentele, în original.

Marius Dănuţ Caraşol este din decembrie preşedintele companiei energetice a României.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 24°C 25°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 25°C 24°C
BRASOV 24°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI