Marius Caraşol a fost revocat joi din funcţia de director al companiei Transelectrica, după ce s-a dovedit că diploma de inginer pe baza căreia fusese angajat era falsificată. Parchetul General s-a autosesizat în acest caz şi va verifica dacă sunt fapte de natură penală, iar compania a precizat pentru TVR că, în cel mai scurt timp, va stabili măsurile pentru recuperarea eventualelor prejudicii și cum vor fi sancționați cei responsabili de situația creată.
9 luni a condus Marius Caraşol Transelectrica înainte ca falsul să iasă la iveală. În acest timp a încasat lunar o indemnizație de peste 33 de mii de lei brut.
Din mai 2018 lucra la sucursala București a Transelectrica, acolo unde a și depus diploma falsă.
Potrivit dosarului, până în 2005, când ar fi obținut diploma de licență, Caraşol a fost electrician.
Președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica spune că l-a convocat în ședință pe Marius Caraşol, dar azi nici nu a mai răspuns la telefon.
Parchetul General s-a autosesizat și va stabili dacă și cum va fi sancționat Marius Caraşol.
Jurnaliștii care au făcut dezvăluirile nu se vor opri aici.
Compania pe care a condus-o până astăzi este una strategică, asigură transportul energiei electrice către consumatori și este listată la bursă.
Statul deține aproape 60% din acțiuni Transelectrica, restul aparțin investitorilor privați, ceea ce înseamnă că valoarea companiei poate fi afectată de orice mic scandal și aduce prejudicii inclusiv statului.
_____________________________________
În CV, scrie că a absolvit, în 2005, Facultatea de Electrotehnică la Universitatea Politehnica din Bucureşti dar reprezentanţii facultatii declară că nu a finalizat studiile.
Surse politice au declarat pentru edupedu.ro că diploma de absolvire a Universităţii Politehnica a şefului Transelectrica este falsă.
În CV-ul lui Marius Dănuţ Caraşol, postat pe site-ul companiei naţionale strategice, scrie că a studiat la Facultatea de Electrotehnică în perioada 1999-2005 şi că este inginer diplomat.
Potrivit diplomei publicate de Hotnews, Caraşol Marius-Dănuţ din Teleorman a studiat timp de 6 ani la seral, la Facultatea de Inginerie Electrică, şi a obţinut titlul de inginer diplomat, cu specializarea Electrotehnică generală.
Răspunsul instituţiei de învăţământ contrazice aceste informații. Cornel Chira, reprezentant pentru relații publice al Universității Politehnica București: "Politehnica nu a emis nicio diplomă pe acest nume şi studiile persoanei respective sunt nefinalizate".
Încă de marţi, Consiliul de supraveghere al companiei listate la Bursă a fost informat de problema diplomei și i-a cerut să prezinte toate documentele, în original.
Marius Dănuţ Caraşol este din decembrie preşedintele companiei energetice a României.