Preşedintele Comisiei pentru Apărare din Senat, la întâlnirea cu Ambasadorul Austriei: "Este absolut necesar ca toate forţele pro-europene şi pro-democratice să manifeste susţinere pentru aderarea României la Spaţiul Schengen"

Aderarea României la spaţiul Schengen şi dezvoltarea bunelor relaţii existente în plan economic între România şi Austria. Sunt temele abordate, vineri, la întrevederea dintre Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, şi E.S. Adelheid Folie, Ambasadorul Austriei la Bucureşti.

25 Noiembrie 2022, 17:24 (actualizat 25 Noiembrie 2022, 17:51) Știrile TVR |
Întrevedere Nicoleta Pauliuc - E.S. Adelheid Folie / FOTO: senat.ro
Întrevedere Nicoleta Pauliuc - E.S. Adelheid Folie
Întrevedere Nicoleta Pauliuc - E.S. Adelheid Folie

"Nicoleta Pauliuc a evidenţiat foarte bunele relaţii existente în plan economic între cele două state, cu precădere investiţiile austriece în România, reliefând în acest context relevanţa aderării României la Spaţiul Schengen pentru întărirea pe mai departe a acestora. Având în vedere recentele declaraţii ale unor înalţi oficiali austrieci, domnia sa a făcut apel la reprezentantul la Bucureşti al acestei ţări de a transmite mesajul unitar al clasei politice române, achiesat şi de un număr important de factori de decizie europeni, cum că aderarea României la Spaţiul Schengen constituie un lucru foarte util şi necesar arhitecturii actuale şi viitoare a Uniunii Europene, fiind benefic tuturor statelor Uniunii şi tuturor factorilor interesaţi. Demnitarul român a reiterat faptul că un refuz, motivat exclusiv politic în acest sens, ar întări curentul populist şi ultranaţionalist", transmite Senatul României într-un comunicat.

"Aşa cum România înţelege să fie ataşată valorilor europene şi îşi respectă cu stricteţe toate angajamentele politice şi administrative pe care şi le-a asumat, este absolut necesar ca toate forţele pro-europene şi pro-democratice să manifeste susţinere pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, acest lucru fiind aşteptat şi de la prietenii noştri austrieci", a subliniat Nicoleta Pauliuc.

"Politica dialogului este cheia succesului și are un rol important în desfăşurarea şi rezolvarea unor situaţii de acest gen", a conchis președintele Comosiei pentru Apărare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI