Preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Costel Alexe
Costel Alexe
18 februarie 2022, 13:08

Potrivit unui comunicat al DNA, alături de Costel Alexe, sunt urmăriți penal și Radu Gabriel Apetrei, șef serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată şi Vlad Corneliu Baba, consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinet la Președintele Consiliului Județean Iași, detașat ca manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

DNA susţine că în 11 noiembrie 2020, Costel Alexe, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași și beneficiind de ajutorul lui Vlad Baba, ar fi dispus detașarea acestuia de pe funcția de consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Iași, în funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, deși numirea nu îndeplinea condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere.

Ulterior, în 10 martie și 7 iulie 2021, Costel Alexe ar fi dispus prelungirea detașării lui Vlad Baba în aceeași funcție de conducere. Costel Alexe ar fi fost ajutat de către suspectul Radu Apetrei, care, în calitate de șef Serviciu resurse umane și salarizare din Consiliul Județean Iași, ar fi întocmit documentațiile aferente emiterii dispozițiilor de detașare.

Mai mult, în 11 noiembrie 2020 Vlad Baba ar fi fost angajat pe perioadă determinată, fără concurs, pe funcția de consilier IA la cabinetul președintelui Consiliului Județean Iași. Tot la aceeași dată ar fi fost detașat pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

Astfel, s-ar fi adus un prejudiciu de 86.153 de lei bugetelor Consiliului Județean Iași și Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, reprezentând suma remunerațiilor încasate de către Vlad Baba în baza contractului de management interimar, mai spun procurorii DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite