Preşedintele ceh, Milos Zeman, a ieşit de la terapie intensivă. Administraţia prezidenţială nu a dezvăluit diagnosticul

Milos Zeman
Milos Zeman
4 noiembrie 2021, 16:17

Administraţia prezidenţială nu a dezvăluit diagnosticul, iar din comunicatul spitalului nu a reieşit dacă starea preşedintelui s-a ameliorat suficient pentru ca opinia medicală să se schimbe cu privire la capacitatea acestuia de reveni la lucru.

‘Tratamentul, în special suportul nutriţional complex, oferit la terapie intensivă a condus la o ameliorare a stării clinice a preşedintelui. Astăzi, preşedintele a fost transferat într-un salon standard’, se menţionează în comunicat.

Milos Zeman a fost internat pe 10 octombrie, la o zi după alegerile parlamentare în urma cărora aliatul său, prim-ministrul Andrej Babis, a pierdut în faţa unui grup de partide de opoziţie.

Președintele Zeman era prea bolnav pentru a-şi putea îndeplini atribuţiile prezidenţiale, explica pe 18 octombrie, într-un comunicat, conducerea spitalului.

O situaţie care ar putea determina parlamentul să-i retragă prerogativele, inclusiv pe aceea de desemnare a noului prim-ministru.

Camera inferioară a parlamentului se va întruni în noua componenţă pe 8 noiembrie, într-o şedinţă care va iniţia transferul de putere.

Odată cu încheierea şedinţei inaugurale, guvernul în exerciţiu al prim-ministrului Andrej Babis va fi obligat să demisioneze, urmând ca preşedintele să desemneze un nou premier.

Cele cinci partide de centru şi centru-dreapta care au câştigat împreună 108 mandate din cele 200 ale camerei legislative inferioare au ajuns la un acord cu privire la formarea unui nou guvern şi vor ca Zeman să-l desemneze prim-ministru pe liderul Democraţilor Civici.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite