Preşedintele CEDO recomandă României să urmeze exemplul Italiei pentru a rezolva problema supraaglomerării din penitenciare

Printre măsurile luate de Italia pentru rezolvarea problemei supraaglomerării din închisori se află reducerea unor pedepse pentru bună purtare, arestul la domiciliu şi construirea de noi penitenciare.

28 Ianuarie 2017, 13:46 (actualizat 29 Ianuarie 2017, 15:07) Știrile TVR |

Preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului, Guido Raimondi, recomandă României să urmeze exemplul Italiei pentru a rezolva problema supraaglomerării din penitenciare.

Printre măsurile luate de guvernul italian se numără reducerea unor pedepse pentru bună purtare, arestul la domiciliu şi construirea de noi penitenciare.

În discursul de deschidere a noului an judiciar, Guido Raimondi a remarcat că numarul proceselor ajunse la CEDO din România s-a dublat în ultimul an.

Preşedintele CEDO, Guido Raimondi: „În ceea ce priveşte Ungaria şi România, unde numărul cazurilor a crescut cu  95% şi, respectiv, cu 108% în 2016, acestea se referă în principal la  condiţiile de detenţie.

Soluţiile trebuie găsite la nivel naţional. Acest lucru este posibil, aşa cum a arătat exemplul dat de Italia, unde numărul de cazuri s-a înjumătăţit în doi ani şi jumătate.

Asta arată că acolo unde un guvern are voinţa să rezolve o situaţie şi ia măsurile necesare, rezultatele apar  repede”.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI