Preşedintele Austriei, muşcat de câinele Maiei Sandu. Oficialul de la Viena a declarat că regretă decizia ţării sale de a bloca aderarea României la Schengen

16 noiembrie 2023, 19:25

Câinele preşedintelui Maia Sandu, Codruţ, l-a muşcat de mână pe liderul de la Viena, în timp ce acesta se apleca să îl mângâie pe necuvântător.

Pe de altă parte, preşedintele Austriei a declarat că regretă decizia ţării sale de a bloca aderarea României la Spaţiul Schengen.

Şeful statului austriac a spus că speră că la următoarea solicitare de admitere a ţării noastre în Schengen, decizia guvernului de la Viena să fie revizuită.

Liderul austriac a dezvăluit că el a fost în favoarea primirii României în spaţiul de liberă circulaţie din Europa.

„În momentul în care guvernul federal austriac a spus NU extinderii Schengen cu România şi Bulgaria, eu am făcut o declaraţie publică şi am spus că nu sunt de acord cu guvernul meu. Nu am văzut niciun sens în blocarea României şi Bulgariei. Dacă sistemul Schengen nu funcţionează, de ce am mai bloca România şi Bulgaria? Cred că a fost o decizie greşită a guvernului austriac. Sper ca într-o zi să fie revizuită” a spus Alexander Van der Bellen.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite