Preşedintele țării a trimis spre reexaminare un act normativ, care modifică Legea fondului funciar

Potrivit agenției AGERPRES, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri, 12 iulie, în Parlament, spre reexaminare, actul normativ care modifică Legea fondului funciar nr. 18/1991. Acesta a invocat o formulare din textul documentului.

12 Iulie 2019, 13:59 (actualizat 12 Iulie 2019, 15:37) |
Sursă: presidency.ro

Şeful statului arată că legea menţionată vizează reglementarea situaţiei terenurilor aferente construcţiilor edificate de către fostele cooperative agricole de producţie, fostele asociaţii economice intercooperatiste, de fostele organizaţii şi entităţi ale cooperaţiei de consum, indiferent de denumirea acestora, precum şi ale altor construcţii aflate în proprietate privată, fiind modificate dispoziţiile privind terenurile aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi a curţii şi grădinii din jurul acestora, aflate în zonele necooperativizate.

Solicitarea preşedintelui se referă la o formulare din textul legii privitoare la terenurile aflate în zonele necooperativizate, anume sintagma "terenuri aferente locuinţei".

Acesta apreciază că Legea 105/2019 reprezintă o soluţie legislativă pornită de la "o nevoie socială reală", de a acoperi toate suprafeţele de teren deţinute în fapt de persoanele îndreptăţite.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 9°C
CLUJ 4°C 6°C
CONSTANTA 9°C 10°C
CRAIOVA 8°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI