Preşedintele ANAF cere demisia a doi inspectori din Deva care au amendat 4 cetăţeni ce vindeau fructe pe marginea drumului

ANAF
ANAF
11 noiembrie 2022, 17:24

Șeful Fiscului a anunțat public că inspectorii de la antifraudă din Deva au amendat cu câte 20 de mii de lei patru oameni care vindeau mere și pere pe marginea drumului, fără ca fructele să provină din producție proprie. Și cu încă 10 mii de lei fiecare pentru câțiva litri de țuică.

Alți mici comercianți care își vând la fel marfa, la marginea drumului, sunt revoltați și se tem că și ei riscă să ajungă în aceeași situație.

Președintele ANAF susține că amenzile sunt disproporționate în raport cu faptele comise.

Lucian Heiuș, preşedintele ANAF: Un om care în loc să fure, în loc să steie cu mâna întinsă, stă poate toată ziua în soare, în praf, în vânt, pe marginea drumului, să vândă corect niște produse, să-și completeze venitul și vin acești oameni, acești nemernici, care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de inspectori care își fac treaba.

Șeful Fiscului îi avertizează pe inspectorii antifraudă să își facă planul de încasări din controalele la marile societăți, din dosarele prețului de transfer și din valorificarea bunurilor celor condamnați penal.

Lucian Heiuș, preşedintele ANAF: Vreau un mesaj clar pentru toți inspectorii: dacă nu au curajul să meargă să lupte cu marii evazioniști, să meargă în altă instituție. Nu au avut curaj să meargă într-un club din Timișoara, nu au avut curaj să steie pe graniță, în Serbia, unde intră alcoolul și țigările de contrabandă.

Cei patru vânzători amendați pot face o plângere convențională împotriva procesului verbal de constatare, iar juriștii ANAF vor transforma amenzile în avertisment, spune președintele ANAF.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite