Preşedintele afgan, Ashraf Ghani, şi familia sa sunt în Emiratele Arabe Unite

Președintele afgan Ashraf Ghani
Președintele afgan Ashraf Ghani
18 august 2021, 17:42

‘Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale al EAU poate confirma că EAU i-au primit pe preşedintele Ashraf Ghani şi familia sa în ţară din motive umanitare’, a anunţat instituţia într-un comunicat citat de agenţia oficială WAM.

După ce a renunțat la putere, președintele Afganistanului a scris într-un mesaj pe o rețea de socializare că a părăsit țara ca să evite vărsarea de sânge: „Talibanii au câștigat prin sabie și gloanțe, iar acum sunt răspunzători să apere onoarea, bunăstarea și stima de sine a cetățenilor. Dar nu au câștigat legitimitatea inimilor”, a scris Ashraf Ghani.

Talibanii au acaparat toată țara și s-au instalat în capitala Kabul în doar 10 zile, pe măsură ce trupele americane și-au început retragerea, după 20 de ani de prezență în zonă.

Armata afgană nu a opus nicio rezistență.

În prima conferință de presă, talibanii au dat asigurări că regimul lor este pașnic și că Afganistanul nu va mai fi niciodată un fief al teroriștilor.

De la Kabul, zeci de avioane continuă evacuarea cetățenilor străini și a diplomaților, în timp ce mii de afgani încearcă cu disperare de să fugă din țară.

Scenele cu civili agățați de avioane în încercarea de a fugi au făcut înconjurul lumii și mulți lideri străini se tem de o nouă criză umanitară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă