Presa internaţională este cu ochii pe evenimentele ultimelor zile din România. Jurnaliştii străini au sosit în număr mare la Bucureşti

6 februarie 2017, 15:01

Într-un articol de analiză, BBC pune întrebarea dacă, prin abrogarea de duminică a ordonanţei 13, Guvernul se predă sau recurge la o retragere strategică.

Pe de altă parte, în text apare citat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit căruia marea problemă de rezolvat pe viitor este că puterea judecătorească nu e independentă în România.

De la summit-ul NATO din 2008 Bucureştiul nu a mai văzut o asemenea mobilizare a presei internaţionale.

Din Piaţa Victoriei şi din împrejurimi au transmis echipe de televiziune din Ucraina, Bulgaria, Bosnia, Rusia şi ale EBU, Uniunea Europeană de Radio şi TV.

Postul France 24 afirmă că retragerea ordonanţei care ar fi permis politicienilor să scape de urmărirea penală nu a liniştit furia manifestanţilor, în număr de 250 de mii în Bucureşti şi în ţară.

Corespondenţii francezi au relatat şi despre cele mai încărcate momente ale serii, aprinderea luminilor şi intonarea imnului naţional.

Şi CNN relatează pe larg evenimentele de la Bucureşti şi transmite şi apelul premierului la unitate şi explicaţia acestuia că guvernul nu şi-a comunicat bine intenţiile publicului românesc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă