Preparate tradiționale gătite de o familie de ciobani, la primul punct gastronomic din Gorj, deschis la Novaci

Cel mai mare punct gastronomic din Gorj și-a deschis porțile la poalele munțiilor Parâng, în localitatea Novaci. Acolo, turiștii pot gusta preparate tradiționale gătite de o familie de ciobani. Mâncărurile sunt făcute după rețete străvechi, de la tocanul de oaie și bulz, până la sarmale cu mămăligă.

10 Decembrie 2021, 13:36 (actualizat 10 Decembrie 2021, 17:24) Știrile TVR |
Punct gastronomic la poalele munților
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Tocanul de oaie se gătește după o rețetă veche de sute de ani. Preparatul este atestat ca produs montan, iar secretul constă în fierberea la foc mic a cărnii de oaie, multe ore, în ceaun.

Turiștii pofticioșți sunt ademeniți cu bunatăți tradiționale.

Printre primii oaspeți au fost ambasadorul Pakistanului în România și fostul ministru al agriculturii, Petre Daea.

La final, musafirii au ascultat colinde lângă bradul împodobit.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 36°C
IASI 36°C 37°C
CLUJ 34°C 35°C
CONSTANTA 27°C 29°C
CRAIOVA 35°C 36°C
BRASOV 32°C 32°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI