Părintele Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, plasat sub control judiciar. Purtător de cuvânt Patriarhie: „Vestea e absolut șocantă”. Avocat: Relația de duhovnic, dublată de o relație de prietenie, partea vătămată recunoaște

17 septembrie 2022, 18:26

Totul a plecat de la o plângere făcută pe 17 august, când o femeie de 37 de ani a sesizat poliția în privința faptului că un bărbat de 46 de ani ar fi agresat-o sexual.

„Poliţiştii au demarat de îndată investigaţiile, iar ulterior, vineri, bănuitul a fost condus la sediul subunităţii pentru audieri. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore”, a transmis inițial Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse, preotul ar fi fost supravegheat pentru ca faptele povestite de femeie să poată fi dovedite, a precizat Ilinca Nazarie, jurnalist TVR, pentru Ora de știri.

Mariana Mihai, avocata lui Visarion Alexa:Declarația părții vătămate nu se coroborează cu toate mijloacele de probă administrate în cauză. Este o problemă, ca să zic așa, personală și dânsul a avut o poziție, o declarație, dar organele de anchetă vor analiza tot ce este în dosar. (…) A existat o relație de prietenie de aproximativ 2 ani, deci relația de duhovnic a fost dublată de o relație de prietenie, partea vătămată recunoaște acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop – noaptea, ziua – cu părintele și în această, să zic așa relație, pe fondul acelei prietenii și abordări personale, a intervenit și acest eveniment, incident din aprilie 2022. (…) A existat o discuție, nu neapărat o agresiune„.

„Vestea este una absolut șocantă”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează. Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă”, a precizat el.

„Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul ‘Consistoriului bisericesc'”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Sâmbătă seara, Arhiepiscopia Bucureștilor a confirmat ca luni va începe ancheta „acestui caz nesfârșit de trist”. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei, este „suspendarea de la slujirea preoțească”.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Secţiei 20 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, a precizat Poliția Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite