Preotul Bisericii Sfântul Dumitru din Bistrița, fost asistent medical, i-a sfătuit pe oameni să meargă la vaccinare: E o formă de iubire creștină. Centre mobile de imunizare amenajate în curțile lăcașurilor de cult

24 octombrie 2021, 23:11

La Bistrița, preotul Bisericii Sfântul Dumitru, fost asistent medical, i-a sfătuit pe oameni să meargă la vaccinare.

Preotul Dumitru Creța: „Vaccinarea e o formă de iubire creștină. Cum ne putem numi ‘creștini’, dacă nu ne interesează de cei din spital?”

La punctul mobil amenajat în curtea lăcașului, zeci de oameni au stat la coada să se vaccineze.

Și la Târgu-Mureș, preotul de la catedrală i-a îndemnat pe oameni să meargă să se imunizeze, mai ales că un centru mobil de vaccinare a fost amplasat chiar în fața lăcașului de cult.

Aproximativ 300 de persoane au fost vaccinate doar în câteva ore și a fost nevoie de suplimentarea numărului de doze și a cadrelor medicale.

Cozi de sute de mașini s-au format în fața centrelor de tip drive-through din Cluj-Napoca. Oamenii au venit în principal pentru prima doză, speriați de restricții și de imaginile din spitale.

Din cauza numărului mare de doritori, s-a așteptat chiar și o oră și jumătate la coadă. Nervii multora au cedat, mai ales când unii au încercat să fenteze coada.

Aglomerat a fost și la un centru de vaccinare din nordul Timișoarei, unde oamenii s-au așezat la coadă chiar și înainte de ora deschiderii.

Peste o mie de persoane au fost vaccinate doar în acest centru în ultimele 3 zile. Medicii se așteaptă ca numărul de doze administrate să crească în zilele următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite