Premiul Nobel pentru Medicină 2017 a fost câștigat de trei cercetători americani

2 octombrie 2017, 13:36

Premiul Nobel pentru Medicină deschide seria prestigioaselor distincții. Cei trei cercetători americani au fost recompensati pentru descoperirea lor privind mecanimsul molecular care guvernează ritmul circadian. Cu alte cuvinte, cei trei experți au aflat cum rezolvă ceasul interior adaptarea organsmului la fluctuațiile dintre zi și noapte.

Jeffrey Hall, Michael Rosbash și Michael Young au obținut date care pot explica apariția unor maladii diferite, de la insomnie la afecțiuni cardiace. În plus, rezultatele cercetărilor lor pot îmbunătăți modul de administrare a medicamentelor, favorizând tratamente mai eficiente.

Thomas Perlmann, secretarul Comitetului Nobel: „Laureaţii din 2017 au studiat această problemă  şi au descoperit modul misterios  prin care celulele corpului nostru pot anticipa  fluctuaţiile zi-noapte şi cum optimizează  acestea comportamentul şi fiziologia noastră.”

Premiul Nobel pentru Medicină  are o valoare de un milion o sută de mii de dolari și este primul anunțat în seria recompenselor pentru merite deosebite în domeniile științei, literaturii și păcii, inițiată de inventatorul dinamitei, Alfred Nobel, în 1901.

Premiile Nobel vor fi înmânate, ca în fiecare an, în timpul unei ceremoniii oficiale care va avea loc pe 10 decembrie, data la care se comemorează moartea lui Alfred Nobel.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite