Premiile Oscar 2020 | „Joker”, favorit cu 11 nominalizări

9 februarie 2020, 15:07

În competiție pentru nu mai puțin de 11 premii Oscar, filmul Joker conduce în lista nominalizărilor. Cel mai sigur dintre acestea, pare să fie cel pentru actor principal. Joaquin Phoenix speră la primul Oscar din carieră după ce a triumfat la Globurile de Aur și la premiile BAFTA.

Câte 10 nominalizări au adunat filmele 1917, Irlandezul și A fost odată în Hollywood. Brad Pitt, rol secundar în acesta din urmă, are cele mai mari șanse la Oscar, ceea ce ar fi premieră pentru actorul american.

La categoria Film străin concurează producții din Polonia, Spania, Macedonia de Nord, Franța și Coreea de Sud.

Filmul sud-corean Parazit concurează și la Cel mai bun film. Este pentru prima oară în istoria Oscarurilor când un film care nu este în engleză este selectat la cea mai importantă categorie.

Ceremonia nu va avea un amfitrion, pentru al doilea an consecutiv, dar vine cu un decor nou. Zeci de mii de cristale și leduri se îmbină cu materiale recilcate sau refolosite într-un efort de sustenabilitate pronovat de academia americană.

Ca de obicei sunt și controverse despre diversitate. Nicio femeie nominalizată pentru regie, iar la categoriile de interpretare, din 20 de actori, o singură persoana de culoare.

Chestiune de calitatea muncii afirmă membrii Academiei, care amintesc că anul trecut 3 din 4 câștigatori au fost persoane de culoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite