Premiile Oscar: Pelicule din Australia, Danemarca, Germania, Iran şi Suedia în competiţia pentru cel mai bun film străin

22 februarie 2017, 14:35

Cu un  dans tradiţional pe covorul roşu de la Venetia în 2015 a început aventura filmului australian „Tanna”, nominalizat la Oscarul pentru film străin. Este o poveste de dragoste, în stilul Romeo şi Julieta, plasată pe o mică insulă din sudul Pacificului.

Bentley Dean, regizor „Tanna”: „Am fost în Tanna acum zece ani, pentru un documentar,  am fost impresionat şi m-am îndrăgostit de acel loc.”

Pe langa Australia, alte patru ţări luptă pentru mult-râvnitul Oscar: Suedia, Iran, Danemarca şi Germania. În acest din urmă caz, propunerea este „Toni Erdmann”, un film coprodus de România şi filmat în cea mai mare parte la Bucureşti.

Maren Ade, regizor „Toni Erdmann”: „A fost multă muncă dar succesul este foarte plăcut, şi mă bucur că filmul este distribuit în atât de multe ţări.”

„Toni Erdmann” este considerat favorit, dar va avea o competiţie din partea nordicilor. Suedia vine cu „Un bărbat numit Ove”, poveste unui văduv care vrea să se sinucidă pentru a fi reunit cu soţia, dar îşi regăseşte pofta de viaţă alături de o nouă vecină imigrantă din Iran, iar Danemarca concurează cu drama istorică „Teren minat” – povestea unor prizonieri de război germani forţaţi să dezgroape cu mâna aproape 2 milioane de mine.

Din Iran vine filmul „Vânzătorul”, al regizorului Asghar Farhadi, câştigător al premiului Oscar în 2012. Realizatorul nu va merge la Los Angeles, în semn de protest faţă de politica agresivă anti-imigraţie a preşedintelui Trump.

Premiile Oscar se vor decerna duminică noapte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite