Premiile Gopo, marţi, de la 20.00, în direct pe TVR 2! Ion Dichiseanu va primi Premiul pentru întreaga carieră

19 martie 2017, 18:22

Ion Dichiseanu tocmai s-a întors dintr-un turneu cu a doua carte de amintiri. Spune că Premiul Gopo pentru întreaga carieră e o bucurie, pentru că îl pune în contact cu publicul.

Vedetă ani buni la Teatrul Nottara, a făcut peste 50 de filme. Nu l-ar deranja să lucreze şi acum cu regizorii din noul val. Îi place mai ales Mungiu.

Nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal, Gheorghe Visu are deja un premiu pentru rolul poliţistului din filmul „Câini” de Bogdan Mirică, la Festivalul de la Sarajevo.

Rolul înseamnă revenirea lui în film după aproape 10 ani de absenţă.

Nominalizată la secţiunea Cea mai bună actriţă în rol principal, Rodica Lazăr pariază la această ediţie a premiilor Gopo pe Cristi Puiu şi „Sieranevada”. A lucrat cu el la „Moartea domnului Lăzărescu”. Acum s-a făcut remarcată cu rolul din „Orizont” al lui Mircea Crişan, o adaptare după „Moara cu noroc” de Ioan Slavici.

Anul trecut a fost excepţional pentru cinematografia noastră, cu filme prezentate şi premiate la Cannes – „Bacalaureat”, „Sieranevada” şi „Câini”, şi la Locarno – „Inimi cicatrizate”.

Cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo le are „Sieranevada”.

TVR 2 va difuza, în direct marţi, de la ora 20.00, sosirea invitaţilor pe covorul roşu, iar de la ora 20.40 ceremonia de premiere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă