Premiile Billboard Latin Music 2020: Daddy Yankee și Bad Bunny, marii triumfători ai galei. Enrique Iglesias, recompensat cu premiul Billboard Top Artist of All Time, iar piesa „Despacito” a primit premiul pentru „Cântecul deceniului”

Billboard Latin Music
Billboard Latin Music
22 octombrie 2020, 10:46

La ceremonia desfăşurată la BB&T Center din oraşul Sunrise, (SUA), DY a câştigat şase trofee pentru cântecul „Con calma”, fiind totodată recompensat la categoriile „Hot Latin Song”, „Hot Latin Song Colaborarea Anului” şi „Cântecul Anului, Airplay”. La rândul său, Bad Bunny a fost premiat, printre altele, la categoria „Compozitorul anului” şi „Artistul Anului”. El a fost urmat de Snow cu şase premii, printre care şi cel pentru colaborarea la piesa „Con calma”. În declaraţii acordate EFE, artistul canadian a evocat oportunitatea oferită de Daddy Yankee de a putea fi prezent în acest cântec atât de important.

Artista feminină cea mai premiată la gala de miercuri seara a fost cântăreaţa columbiană Karol G. cu două trofee, în timp ce Romeo Santos a încheiat seara cu patru trofee, iar Luis Fonsi cu trei. Unul dintre premii i-a fost atribuit pentru hitul său „Despacito” recompensat drept „Cântecul deceniului”. În 2010, Fonsi a primit acelaşi premiu pentru cântecul „No me doy por vencido”.

„Nu pot să cred că aceste două cântece atât de diferite au obţinut aceeaşi recunoaştere”, a declarat artistul, care a subliniat că ambele au fost compuse cu ajutorul a două femei. Claudia Brant a scris versurile pentru „No me doy por vencido” şi Erika Ender pentru „Despacito”.

Atât Romeo Santos cât şi Enrique Iglesias şi-au făcut apariţia în public miercuri seară, pentru prima oară de la începerea pandemiei.

La primirea premiului pentru albumul său „Fórmula Vol.2”, artistul american de origine dominicană a declarat că acest disc ce cuprinde duete cu artişti precum Drake şi Nicki Minaj, l-au făcut să se aplece mai mult spre colaborările cu artişti internaţionali. „Deja nu mă mai simt atât de singur” în această branşă, a spus Romeo Santos, exprimând-şi mândria pentru cultura latino-americană şi limba spaniolă.

Pitbull a fost cel care i-a înmânat premiul Top Artist of All Time bunului său prieten Enrique Iglesias, care a declarat vizibil emoţionat că nu a venit cu un discurs pregătit şi care le-a transmis fanilor că îi este foarte dor de ei.

Gala, transmisă de reţeaua Telemundo, a fost marcată de măsuri stricte pentru a evita contagierea cu noul coronavirus. În timp ce pe covorul roşu nu a răsunat muzica şi s-a respectat distanţarea de mai mulţi metri între artişti şi puţinii ziarişti autorizaţi, ceremonia de decernare a premiilor s-a desfăşurat pe patru scene diferite.

Spectacolul a început cu prezentarea live a cântecului „Hawaii”, cel mai mare succes din acest an al cântăreţului columbian Maluma, care a fost la rândul său premiat la categoria „Spirit şi speranţă” pentru activitatea lui de binefacere prin intermediul fundaţiei sale „Arte de los sueńos”.

Momentul cel mai emoţionant al serii a fost omagiul adus compozitorului mexican Armando Manzanero, când Luis Fonsi, Joy Huerta, Pablo Alborán şi Reik au cântat câteva dintre succesele acestui şansonetist latino-american, cunoscut pentru romanţele sale „Por debajo de la mesa” sau „Esta tarde si llovera”.

Un alt moment emoţionant l-a avut ca protagonist pe cantautorul columbian Carlos Vives, care a primit de la Emilio Estefan premiul „Billboard Latin Music Hall of Fame”. Carlos Vives a reamintit că industria muzicii nu l-a văzut, însă publicul – da, atunci când a făcut primii paşi cu ritmul său pop ancorat în folclorul columbian. Dar lucrurile s-au schimbat după ce a lansat piese precum „La gota fria”, „La bicicleta”, alături de mai recenta „Cumbiana”.

Deşi seara a fost dedicată muzicii de succes a anului trecut, artiştii au recunoscut că au fost copleşiţi de sentimentul de a putea urca din nou pe scenă şi de a fi din nou împreună, exprimându-şi totodată tristeţea pentru victimele coronavirusului din întreaga lume.

Ozuna şi-a încheiat recitalul cu cântecul „Gracias” şi cu un îndemn adresat publicului de a-şi exercita dreptul la vot.

Pe covorul roşu mulţi artişti au lansat apelul de a merge la vot la alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie. „Nu votaţi pentru un partid, ci pentru candidatul care este cu adevărat dispus să facă ceva pentru oameni”, a declarat de pe scenă Wisin, la primirea premiului pentru „Cântecul tropical al anului” pentru piesa „Aullando”.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite