Premierul Viorica Dăncilă: Ținta noastră finală este să atragem investiţii de peste un miliard de euro

16 mai 2018, 11:26

„Vreau să dau un semnal că ne dorim stimularea unor noi investiţii majore în România şi din acest motiv vom adopta şi alte măsuri care să susţină acest lucru. Dorim să asigurăm o dinamică pozitivă a economiei şi astăzi anunţăm că în scurt timp se va deschide schema de ajutor de stat pentru investiţiile private mai mari de 10 milioane de euro, în investiţii în deschiderea sau extinderea capacităţilor de producţie. Nu vă ascund faptul că ţinta noastră finală este să atragem investiţii de peste un miliard de euro. Aceste investiţii vor crea mii de locuri de muncă şi vor contribui la creşterea veniturilor bugetare”, a precizat Dăncilă la lansarea ediţiei din 2018 a schemei de ajutor de stat instituită prin HG 807, eveniment organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că schema de ajutor de stat este doar o parte a pachetului de stimulare a investiţiilor în România, anunţând că în următoarele luni se va înfiinţa Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Exporturi.

Liviu Dragnea a vorbit de două categorii de investiții – până în 10 milioane de euro – care trebuie să îndeplinească anumite condiții minimale și investiții de peste 10 milioane de euro care trebuie să îndeplinească o altă categorie de condiții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

În ce să investim banii economisiți. Depozite bancare sau titluri de stat

Bloomberg: Banca Transilvania cumpără OTP Bank