Premierul Viorica Dăncilă: Suntem pregătiţi să oferim sprijin comunităţilor afectate de inundații

28 iunie 2018, 15:08

„În ultimele zile au fost înregistrate ploi abundente, care au generat inundaţii şi pagube pentru anumite comunităţi. Am convocat în această dimineaţă un comandament, pe de o parte pentru a analiza situaţia existentă, iar pe de altă parte să putem să anticipăm posibilele efecte, în urma riscurilor de inundaţii pe care hidrologii le-au semnalat în avertizările din cursul zilei de ieri. (…) În localităţile afectate se vor organiza activităţi de evaluare a pagubelor, vom centraliza aceste pagube pentru a cunoaşte cu exactitate de ce intervenţii au nevoie de la nivelul Guvernului. Suntem pregătiţi ca, în cel mai scurt timp, să oferim sprijin comunităţilor afectate”, a spus Dăncilă, joi, în debutul şedinţei de Guvern.

Ea a apreciat efortul celor care în ultimele zile au fost implicaţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

„Pentru orele următoare am solicitat atenţie maximă din partea autorităţilor locale şi din partea tuturor celor implicaţi. Vor rămâne activate comandamentele locale pentru situaţii de urgenţă şi grupele operative ale ISU”, a precizat ea.

Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum şi zona Carpaţilor Orientali se află joi sub Cod galben de ploi.

Atenţionarea emisă de ANM vizează 17 judeţe, respectiv Suceava, Harghita, Neamţ, Bacău, Covasna, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Tulcea, Constanţa şi municipiul Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Un mort şi sute de persoane evacuate în urma viiturilor din Antalya