Premierul Viorica Dăncilă îi solicită lui Klaus Iohannis să ceară aderarea la spațiul Schengen și ridicarea MCV. Președintele: Aceste lucruri le cer constant

8 mai 2019, 14:22

Chiar dacă nu participă la summit-ul informal de la Sibiu, Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui obiectivele pe care Guvernul le susţine.

Declarații ale premierului Viorica Dăncilă:

-Guvernul României, miniștrii PSD și ALDE, au dovedit în toate evenimentele organizate în mandatul prețedinteie rotative că promovează interesele României și ale UE și că are capacitatea să propună soluții agreate de toate statele. membre.

-Am încercat să construiesc o relație normală cu o instituție a statului român pentru beneficiul României și al romanilor. A fost un gest de normalitate. Vad realitatea, că interesul personal, interesul electoral al președintelui Iohannis este tot ce contează.

-Îi solicit preşedintelui Klaus Iohannis ca în cadrul Summitului de la Sibiu să ceară aderarea României la Spaţiul Schengen şi încetarea MCV.

Ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, dar şi intrarea României în spaţiul Schengen sunt lucruri solicitate în mod constant, la Bruxelles, încă din prima lună de mandat, a declarat miercuri, la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis. În plus, preşedintele spune că summitul de la Sibiu nu este locul potrivit pentru discutarea unor astfel de subiecte.

La summit-ul informal de la Sibiu participă șefi de stat sau de guvern ai statelor membre. Aceștia discută planuri strategice pentru Uniunea Europeană și vor să transmită un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile lor comune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite