Premierul Viorica Dăncilă: România va continua să investească în modernizarea Republicii Moldova. Încă un pas spre gazoductul Iași-Ungheni

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, însoţită de o delegaţie de membri ai Executivului, a efectuat, marţi, o vizită la Chişinău, unde a avut o întrevedere cu premierul Pavel Filip, la finalul căreia cei doi şefi de guvern au susţinut declaraţii comune de presă. “România va continua să investească în modernizarea Republicii Moldova, în bunăstarea cetăţenilor şi în parcursul său european”, a afirmat premierul României.

27 Februarie 2018, 12:42 (actualizat 27 Februarie 2018, 20:35) |

România susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova pe canale diplomatice, dar și prin investiții. Gazoductul Iași-Ungheni cu prelungire până la Chișinău a fost subiectul principal de discuții între premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, aflată în prima sa vizitã peste Prut. Trans Gaz România este compania care se va ocupa în continuare de lucrãrile de constructie până la Chișinău.

“Relaţia dintre România şi Republica Moldova a fost şi este una specială. (…) Reconfirm rolul României de principal partener al Republicii Moldova, consecvent în efortul integrării europene. Avem un portofoliu de proiecte în derulare, care au un fir comun: racordarea ireversibilă a Republicii Moldova la UE, implicit la România, sub raport energetic, al infrastructurii, al instituţiilor, dar şi al valorilor. Am discutat despre proiectele de interconectare şi aici operaţionalizarea interconectorului Ungheni-Chişinău reprezintă o prioritate nu numai pentru Bucureşti şi Chişinău, ci este şi un proiect major de relevanţă regională pe agenda Uniunii Europene în cadrul politicii privind dimensiunea estică. România doreşte să îşi sporească investiţiilor în Republica Moldova, salutăm progresele realizate în vederea interconectării energetice pe dimensiunea de gaze naturale. Suntem interesaţi de finalizarea cât mai rapidă a negocierilor dintre Transgaz şi partenerul din Republica Moldova", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Din delegaţia guvernamentală fac parte viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -2°C -1°C
IASI -3°C -6°C
CLUJ -7°C -7°C
CONSTANTA -3°C -1°C
CRAIOVA -1°C -1°C
BRASOV -7°C -7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI